Foto 1/30
Foto 2/30
Foto 3/30
Foto 4/30
Foto 5/30
Foto 6/30
Foto 7/30
Foto 8/30
Foto 9/30
Foto 10/30
Foto 11/30
Foto 12/30
Foto 13/30
Foto 14/30
Foto 15/30
Foto 16/30
Foto 17/30
Foto 18/30
Foto 19/30
Foto 20/30
Foto 21/30
Foto 22/30
Foto 23/30
Foto 24/30
Foto 25/30
Foto 26/30
Foto 27/30
Foto 28/30
Foto 29/30
Foto 30/30

Omschrijving

Aan de zuidkant in de Rode Wijk gelegen volledig te renoveren hoekwoning met hardhouten kozijnen en een ruim 14 meter diepe en 11 meter brede achtertuin op het zuiden met berging en achterom.

Aan de zuidkant in de Rode Wijk gelegen volledig te renoveren hoekwoning met hardhouten kozijnen en een ruim 14 meter diepe en 11 meter brede achtertuin op het zuiden met berging en achterom.

Perceelsoppervlakte : ca. 262 m²
Inhoud woning : ca. 265 m³
Gebruiksoppervlakte : ca. 86 m²
Bouwjaar : ca. 1952-1953
Energielabel : F

EENMALIG OPEN HUIS: maandag 09 juli 2018 van 16.30 tot 18.00 uur.
De inschrijving voor in aankoop geïnteresseerde kandidaten, die de woning zelf bezichtigd hebben, sluit uiterlijk maandag 16 juli 2018 om 12.00 uur.

Zie voor de indeling van de woning de bijgevoegde plattegronden.
Meer algemene informatie over de Rode Wijk, zie verderop in deze documentatie.

De Generaal Joubertstraat ligt aan de zuidkant van de woonwijk St. Antoniusparochie en deze woning ligt op de hoek van de Generaal Joubertstraat en de Paul Krügerstraat, met de tuin op het zuiden. Een achtertuin die ook nog eens wat breder is dan bij de meeste woningen. Bekijk hiertoe het bijgevoegde kadastrale kaartje voor de indeling van het perceel. De woning ligt te midden van soortgelijke panden, tegenover vrij nieuwe, vriendelijk ogende senioren (huur) woningen, die in ca. 2005 in het midden gedeelte van de wijk gebouwd zijn.
De indeling van de woning is praktisch onveranderd ten opzichte van de oorspronkelijke bouw. De hardhouten kozijnen zijn op de begane grond voorzien van isolerende beglazing en boven van enkel glas. Links van de entree is de zitkamer van zo’n 18 m². De doorgang naar het achter halletje is dichtgemaakt, maar kan uiteraard eenvoudig weer open. De eetkeuken is rechts van de entree en hier staat een eenvoudig kunststof keukenblok. Omdat de oppervlakte van de eetkeuken zo’n 14 m² bedraagt, is er samen met de zithoek een leefruimte van ca. 32 m².
In het achter halletje is de wasmachine-aansluiting, de verdiepte trapkast, de kleine betegelde doucheruimte en de deur naar de achtertuin.
Op de 1e verdieping met betonvloer, zijn drie slaapkamers met elk een vaste kast. De plafonds lopen schuin op met de daklijn hetgeen een ruimtelijk effect geeft. Van de kleinste, middelste slaapkamer wordt soms een badkamer gemaakt. Op de overloop hangt een wastafel en de CV-ketel, uit 2002.
De grote, ca. 14 m diepe en maar liefst ruim 11 meter brede achtertuin ligt op het zuiden. Middels een poort kan men via het achterom pad naar de straat.
In de achtertuin tuin staat de oorspronkelijke eenvoudige halfsteens berging van ca. 2,20 x 2,50 m met een overkapping naar de woning.
De woning is zeer eenvoudig afgewerkt en dient totaal gerenoveerd te worden
Heeft deze goed gelegen, woning met ruime tuin uw belangstelling gewekt, kom dan naar de eenmalige kijkdag op 09 juli 2018 tussen 16.30 uur en 18.00 uur voor een bezichtiging.
Lees ook onderstaande opmerkingen.

Aanvaarding: in overleg (op korte termijn mogelijk).

Wilt u voor het eerst een woning kopen maar blijken de woonlasten te hoog voor uw inkomen? Casade biedt nu de Corporatieve STARTERSLENING aan. Iets voor u? Neem voor meer informatie contact met ons op.

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE RODE WIJK
De in 1953, in het kader van de naoorlogse wederopbouw, gebouwde woningen zijn een uniek voorbeeld van de naoorlogse architectuur onder invloed van de Delftse school en het Nieuwe Bouwen. De sierlijsten, dakranden, het lessenaars dak, het in kruisverband uitgevoerd metselwerk met fries en de karakteristieke tuinmuurtjes zijn daar onder andere voorbeelden van.
De gemeente Waalwijk heeft de woningen in de Rode wijk opgenomen als hoog welstandsgebied in de welstandsnota, waardoor er bewaking is van de beeldkwaliteit.
De Rode wijk bestaat uit 71 soortgelijke woningen waarvan er 16 al langere tijd in particulier eigendom zijn. Een gedeelte van de andere woningen zijn huurwoningen van Casade en die worden momenteel als deze leeg komen verkocht. Ook de huidige huurders kunnen hun woning kopen. Een ander deel is door Casade verkocht onder de koopvorm MGE (Maatschappelijk Gebonden Eigendom) met specifieke verkoopvoorwaarden. Deze koopvorm, met o.a. een terugkoopverplichting aan Casade, past Casade niet meer opnieuw toe. Woningen die terug gekocht worden gaan, net als de hier aangeboden woning, in de vrije verkoop komen.

ALGEMENE INFORMATIE OMTRENT DE VERENIGING VAN EIGENAREN (VVE)
Deze grondgebonden woning is onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE). U koopt dus feitelijk een appartementsrecht, waarmee u automatisch lid wordt van de VvE. In totaal vallen er 55 woningen in de Rode Wijk onder de VvE.
De volledige naam hiervan is: De Vereniging van Eigenaars Transvaal te Waalwijk.
Elke eigenaar is hier (verplicht) lid van en betaalt een bijdrage (servicekosten) van € 74,97 per maand.
Zo wordt gereserveerd voor (groot) onderhoud van bijvoorbeeld het dak, gevel en schilderwerk. Maar ook de premie van de opstalverzekering wordt hiervan betaald.
Er is een meerjarig onderhoudsplan opgesteld. Niet hierin zijn/worden de wijzigingen en aan- en uitbouwen van de achtergevels meegenomen.

Minstens eens per jaar is er een algemene ledenvergadering Tijdens de ledenvergaderingen . worden de financiële kanten en alle andere ter zaken doende onderwerpen met alle eigenaren besproken. In deze vergadering kan iedere eigenaar het woord voeren en zijn stem uitbrengen over op de agenda geplaatste onderwerpen.
De hoogte van de servicekosten die elke eigenaar betaalt is gebaseerd op het aandeel in de VvE. Dit aandeel, ook wel breukdeel genoemd, staat vermeld in de splitsingsakte. De VvE-beheerder maakt elk jaar een nieuwe begroting: daarin staat wat de te verwachten kosten zijn voor het aankomende jaar. Het totale bedrag aan kosten wordt gedeeld door alle eigenaren, in de verhouding (de breukdelen dus) die in de splitsingsakte staat. Wanneer een woning uitgebreid wordt met bijvoorbeeld een uitbouw verandert het breukdeel niet. Dit ligt tenslotte vast in de splitsingsakte. Het onderhoud van bouwwerken die niet op de splitsingstekening staan, of wijzigingen t.o.v. de oorspronkelijke gevel, is over het algemeen voor rekening van de eigenaar en vallen dus niet onder de VvE.
Wanneer u wijzigingen aan wilt brengen aan onderdelen van de woning die onder de VvE vallen moet u hiervoor toestemming vragen. Wanneer er toestemming wordt verleend door de vereniging worden de voorwaarden vastgelegd in een overeenkomst. Zo weet u precies hoe de afspraken zijn als er onderhoud plaats vindt. Houdt u er ook rekening mee dat u, zoals eerder vermeld, in sommige gevallen ook toestemming nodig van de gemeente omdat de woning in een hoog welstandsgebied gelegen is.

NOTARIS
Casade heeft er voor gekozen om in dit project samen te werken met Notariskantoor van Lintel in Waalwijk. Dit kantoor zorgt (verplicht) voor de eigendomsoverdracht.

BOUWKUNDIG RAPPORT
Voordat de woning in de verkoop gekomen is, is in opdracht van Casade een bouwkundig rapport opgesteld. Zo weet u precies wat u koopt!


U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]