Foto 1/30
Foto 2/30
Foto 3/30
Foto 4/30
Foto 5/30
Foto 6/30
Foto 7/30
Foto 8/30
Foto 9/30
Foto 10/30
Foto 11/30
Foto 12/30
Foto 13/30
Foto 14/30
Foto 15/30
Foto 16/30
Foto 17/30
Foto 18/30
Foto 19/30
Foto 20/30
Foto 21/30
Foto 22/30
Foto 23/30
Foto 24/30
Foto 25/30
Foto 26/30
Foto 27/30
Foto 28/30
Foto 29/30
Foto 30/30

Omschrijving

Zorgvuldig onder monumenten architectuur gerestaureerde woonboerderij op een groot groen bomenrijk perceel van ruim 2000 m² en dat nabij het centrum van Sprang-Capelle.

Zorgvuldig onder monumenten architectuur gerestaureerde woonboerderij op een groot groen bomenrijk perceel van ruim 2000 m² en dat nabij het centrum van Sprang-Capelle.

Perceelsoppervlakte: 2049 m²
Inhoud: ca. 1530 m³
Bouwjaar: 1739, gerestaureerd 1998-2013
Gebruiksoppervlakte: ca. 323 m²
Energielabel: niet nodig voor Rijksmonument

“Het is hier fijn wonen. Helemaal buiten en toch in een woongemeenschap, met goede voorzieningen. Verschillende basisscholen om de hoek, op 400 meter van het winkelcentrum, op vijf minuten lopen van de bibliotheek, tennisbaan, sporthal en openlucht zwembad. Ook de Drunense duinen en de Efteling liggen om de hoek!” (huidige eigenaar).
Deze zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde zorgvuldig gerestaureerde woonboerderij is een plaatje voor de liefhebber van authentieke panden. Het ademt de sfeer van weleer aan de buitenzijde, mede door de ligging op het grote groene perceel, maar zeker ook aan de binnenkant in elk vertrek. Hedendaags comfort op het gebied van keuken en sanitair is aanwezig. De oude waterpomp in de bijkeuken is er nog, maar het water komt gewoon uit de kraan.
Dit typische voorbeeld van een Brabantse kortgevelboerderij is een Rijksmonument. Vanaf 1998 is het pand onderhanden genomen onder deskundige begeleiding, eerst aan de binnenkant en in 2012-2013 de volledige buitenkant. Het resultaat mag er zijn.
Het voert te ver om in deze omschrijving uitgebreid in te gaan op de volledige restauratie werkzaamheden. Dat uitgebreide overzicht met documentatie en tekeningen is beschikbaar en komt ook ter sprake bij getoonde interesse. Originele elementen zijn behouden gebleven zoals de houten vloer in de woonkamer, handgebakken plavuizen in een aantal vertrekken op de begane grond, bedstee en schouw in de woonkamer, bekleed met originele schilpadtegeltjes en oudhollandse witjes met enkele tegeltjes met motieven, schouw en waterpomp in de voormalige keuken, getoogde kelder. Alle technische installaties zijn vervangen en ook de rietgedekte kap is in zijn geheel gerestaureerd.
Bekijk de bijgevoegde plattegronden om een goede indruk te krijgen van de indeling en de gebruiksmogelijkheden.
Naast de woonkamer van ca. 57 m² beschikt de woning over een opkamer met daaronder de getoogde kelder. De badkamer is modern, verrassend ingericht en vanuit het grote ronde bad is door een speciale dakconstructie soms de sterrenhemel te bewonderen. Heel praktisch is ook de werkkamer op de begane grond.
In de tuinkamer, die zo’n 90 m² vloeroppervlak heeft, is de prachtige kapconstructie te zien met een nokhoogte van bijna 8 meter. Deze ruimte wordt door de huidige eigenaar als zomerverblijf gebruikt maar ook soms verhuurd, bijvoorbeeld als vergaderruimte. Bekijk de site www.onsjan.nl voor een impressie. Beter dan daar kunnen we het in deze documentatie niet verwoorden.
Door maar liefst drie stuks dubbele tuindeuren is het grote terras in de achtertuin bereikbaar en staat u in een groene oase.
De verdieping boven het woongedeelte bestaat uit drie slaapkamers, een tweede toilet en een tweede badkamer. Een speciale isolerende en brandvertragende zwevende vloerconstructie zorgt ervoor dat geluidsoverdracht minimaal is. Uitbreiding van de slaapverdieping kan redelijk eenvoudig door de open zolder, of een gedeelte ervan, tot slaapkamer(s) te verbouwen. Deze grote open zolder is nu zichtbaar vanuit de tuinkamer en bereikbaar vanaf de overloop.

De afmetingen van het grote perceel zijn globaal 33 x 60 meter. Bij de inrichting ervan is bewust gekozen voor het behouden en onderhouden van enkele grote bomen en een bij de voormalige boerderij passende stijl en planten keuze.
Als bij de liefhebber interesse is gewekt in deze sfeervolle woning, stellen wij het op prijs om deze aan de binnenzijde te laten zien en meer informatie te verstrekken tijdens een bezichtiging waarvoor we uitgebreid tijd zullen reserveren.

Graag uw aandacht voor het volgende:
Een woning aan de binnenkant ervaren en vanuit de woning naar de tuin en de omgeving kijken geeft een heel andere beleving dan een beeld op de computer bekijken of het langsrijden en proberen een glimp van binnen op te vangen. U kunt de sfeer van een woning dan ook het best ervaren door zelf een kijkje in het pand te nemen, door de ruimte daadwerkelijk te beleven en op u in te laten werken. Dat geeft het meest objectieve beeld voor u om een woning te leren kennen. Wij nemen er graag samen met u de tijd voor!

De gebruiksoppervlakte (GBO) hebben wij berekend volgens de norm NEN 2580, zoals onder meer toegepast bij de Basisregistratie gebouwen.

Aanvaarding
In overleg.

Waarborgsom/bankgarantie
Behoudens nadere afspraken zal in de koopakte worden opgenomen dat koper binnen 6 weken na het totstandkomen van de overeenkomst bij de notaris een waarborgsom stort of een bankgarantie afgeeft ter grootte van 10% van de koopsom.


Neem voor meer informatie en/of een afspraak voor bezichtiging contact op met ons kantoor per telefoon of per e-mail.


U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]