Foto 1/27
Foto 2/27
Foto 3/27
Foto 4/27
Foto 5/27
Foto 6/27
Foto 7/27
Foto 8/27
Foto 9/27
Foto 10/27
Foto 11/27
Foto 12/27
Foto 13/27
Foto 14/27
Foto 15/27
Foto 16/27
Foto 17/27
Foto 18/27
Foto 19/27
Foto 20/27
Foto 21/27
Foto 22/27
Foto 23/27
Foto 24/27
Foto 25/27
Foto 26/27
Foto 27/27

Omschrijving

Prachtige woonboerderij met unieke werklocatie regio Waalwijk, ’s-Hertogenbosch, Breda en Tilburg.

Zorgvuldig onder monumenten architectuur gerestaureerde woonboerderij op een groot groen bomenrijk perceel van ruim 2000 m² nabij het centrum van Sprang-Capelle en de steden Waalwijk, ’s-Hertogenbosch, Breda en Tilburg.

Perceelsoppervlakte: 2049 m²
Inhoud: ca. 1530 m³
Bouwjaar: 1739, gerestaureerd 1998-2013
Gebruiksoppervlakte: ca. 323 m²
Energielabel: niet nodig voor Rijksmonument

“Het is hier fijn wonen. Helemaal buiten en toch in een woongemeenschap, met goede voorzieningen. Verschillende basisscholen om de hoek, op 400 meter van het winkelcentrum en op een paar minuten lopen van de bibliotheek, tennisbaan, sporthal en openluchtzwembad. Ook de Drunense duinen en de Efteling liggen om de hoek. Mooie steden als ’s-Hertogenbosch en Breda zijn via de A59 binnen twintig minuten bereikbaar.” (huidige eigenaar).

Deze zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde zorgvuldig gerestaureerde woonboerderij is een lust voor het oog. De boerderij ademt authentieke sfeer in combinatie met modern comfort. De moderne keuken en supergrote badkamer zijn uniek. De woonruimtes zijn aangenaam en comfortabel. Dit typische voorbeeld van een Brabantse kortgevelboerderij is een Rijksmonument. Vanaf 1998 is het pand onderhanden genomen onder deskundige begeleiding, eerst aan de binnenkant en in 2012-2013 de volledige buitenkant. Het resultaat mag er zijn . De originele elementen zijn behouden gebleven zoals de houten vloer in de woonkamer, handgebakken plavuizen in een aantal vertrekken op de begane grond, bedstee en schouw in de woonkamer met oudhollandse tegeltjes en waterpomp in de voormalige keuken, getoogde kelder. Alle technische installaties zijn vervangen en ook de rietgedekte kap is in zijn geheel gerestaureerd.

Wist u dat er bijzondere financiële voordelen verbonden zijn aan de status van rijksmonument? Zo is onderhoud fiscaal aftrekbaar en zijn er ook mogelijkheden voor goedkope restauratiefinancieringen.

Het huis heeft een enorme inhoud en een overvloed aan ruimte. Door de aangename indeling blijft het echter altijd intiem en cosy. Naast de woonkamer van ca. 57 m² beschikt de woning over een opkamer met daaronder de getoogde kelder. De badkamer is modern, verrassend ingericht en vanuit het grote ronde bad is de sterrenhemel te bewonderen. Praktisch is ook de werkkamer op de begane grond.

In de tuinkamer, die zo’n 90 m² vloeroppervlak heeft, is de prachtige kapconstructie te zien met een nokhoogte van bijna 8 meter. Deze ruimte wordt door de huidige eigenaar als zomerverblijf gebruikt maar ook soms verhuurd, bijvoorbeeld als vergaderruimte. De tuinkamer is ook uitstekend geschikt voor werk aan huis, zoals een praktijk, een yogaruimte, fysiotherapie, een Pilatusstudio en dergelijke. Bekijk de site www.onsjan.nl voor een impressie.
Door dubbele tuindeuren is het grote terras in de achtertuin bereikbaar en staat u in een groene oase . In de boomgaard staan allerlei fruitbomen, zoals kersen, appel, peer en pruim.

De verdieping boven het woongedeelte bestaat uit drie slaapkamers, een tweede toilet en een tweede badkamer. Een speciale isolerende en brandvertragende zwevende vloerconstructie zorgt ervoor dat geluidsoverdracht minimaal is. Uitbreiding van de slaapverdieping kan redelijk eenvoudig door de open zolder, of een gedeelte ervan, tot slaapkamer(s) te verbouwen. Deze grote open zolder is nu zichtbaar vanuit de tuinkamer en bereikbaar vanaf de overloop.

De afmetingen van het grote perceel zijn globaal 33 x 60 meter. Bij de inrichting ervan is bewust gekozen voor het behouden en onderhouden van enkele grote bomen en een bij de voormalige boerderij passende stijl en planten keuze.

De gebruiksoppervlakte (GBO) hebben wij berekend volgens de norm NEN 2580, zoals onder meer toegepast bij de Basisregistratie gebouwen.

Aanvaarding
In overleg.

Waarborgsom/bankgarantie
Behoudens nadere afspraken zal in de koopakte worden opgenomen dat koper binnen 6 weken na het totstandkomen van de overeenkomst bij de notaris een waarborgsom stort of een bankgarantie afgeeft ter grootte van 10% van de koopsom.

Neem voor meer informatie en/of een afspraak voor bezichtiging contact op met ons kantoor per telefoon of per e-mail.


U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]