voorgevel
Foto 1/27 - voorgevel
achtergevel
Foto 2/27 - achtergevel
tuin
Foto 3/27 - tuin
woonkamer
Foto 4/27 - woonkamer
keuken
Foto 5/27 - keuken
entree
Foto 6/27 - entree
woonkamer
Foto 7/27 - woonkamer
Foto 8/27
Foto 9/27
bijkeukentje
Foto 10/27 - bijkeukentje
badkamer
Foto 11/27 - badkamer
Foto 12/27
voorraadkast
Foto 13/27 - voorraadkast
slaapkamer 1
Foto 14/27 - slaapkamer 1
slaapkamer 2, eventueel te verbouwen tot badkamer
Foto 15/27 - slaapkamer 2, eventueel te verbouwen tot badkamer
slaapkamer 3
Foto 16/27 - slaapkamer 3
overzicht tuin
Foto 17/27 - overzicht tuin
prieel in de tuin
Foto 18/27 - prieel in de tuin
tuin met zij-ingang
Foto 19/27 - tuin met zij-ingang
berging
Foto 20/27 - berging
berging binnen
Foto 21/27 - berging binnen
zijgevel
Foto 22/27 - zijgevel
zijpad
Foto 23/27 - zijpad
zijpad
Foto 24/27 - zijpad
Foto 25/27
straatbeeld zuid
Foto 26/27 - straatbeeld zuid
uitzicht voor
Foto 27/27 - uitzicht voor

Omschrijving

Keurige hoekwoning met verzorgde westtuin en houten tuinchalet

Deze keurig onderhouden hoekwoning met ruime leefkeuken, 3 slaapkamers en grote tuin met achterom ligt in een gemoedelijke wijk op korte afstand van het centrum. Lijkt deze woning u geschikt, kom dan naar het OPEN HUIS op maandag 13 mei 2019 van 16.00 tot 17.30 uur.

De inschrijving voor in aankoop geïnteresseerde kandidaten, die de woning zelf bezichtigd hebben, sluit uiterlijk donderdag 16 mei 2019 om 12.00 uur.

• Perceelsoppervlakte : 185 m²
• Inhoud : ca. 256 m³
• Bouwjaar : ca. 1952-1953
• Gebruiksoppervlakte : ca. 86 m²
• Energielabel : F

Meer algemene informatie over de Rode Wijk, zie verderop in deze documentatie.

Korte tour:

Als u de plattegronden van deze woning bekijkt ziet u meteen dat de woning over de breedte is gebouwd, het leuke hiervan is dat er in veel vertrekken zowel zicht is op de straat als op de tuin achter. Ook bij het binnenkomen is het anders dan u wellicht gewend bent.
Rechts de entree naar de keuken, rechtdoor het toilet en de trap naar de eerste verdieping, links de entree naar de woonkamer.

Woonkamer:
Deze doorzon woonkamer met groot raam aan de voorzijde dat uitzicht geeft op de gemoedelijke buurt. Het is een gezellige ruimte met in het midden een schouw en daarnaast een inbouwkast. Op vloer ligt een keurig houtenvloer van brede planken.

(bij)keuken:
De grote keuken is uitermate geschikt als eetkeuken. Een strak L-vormig breed keukenblok met inbouwapparatuur en een grote voorraadkast sieren de ruimte. De vloer is zowel in deze ruimte als in de bijkeuken en badkamer betegeld met keurige tegels.
In de bijkeuken zitten de aansluitingen voor de wasmachine en -droger.

Douche:
De douche is beneden gesitueerd en uitgerust met een douchebak met glazen deur en een wastafel op meubel.

1e verdieping:
Door het raam aan de achterzijde is er veel licht op de overloop en dat is prettig bovenkomen. In de inbouwkast hangt de CV-ketel uit 2013.

Deze verdieping heeft drie slaapkamers met inbouwkasten, waarvan de grootste twee links en rechts van de woning liggen en beide voor en achter een raam hebben. De kleinere kamer ligt aan de voorkant, u kunt er voor kiezen om van deze kamer een badkamer te maken.
Boven zijn de muren voorzien van spachtelputz en is de vloer bekleed met vloerbedekking en laminaat.

Tuin:
De 11 meter diepe tuin op het westen is vanuit de bijkeuken te bereiken. De grote vijver, de plantenborders en het overdekte terras met vlondertegels zorgen voor een fijne buitenplek. Een houten chalet dient als berging en zorgt tevens voor sfeer in de tuin.
De grote tuin is rondom voorzien van een houten en stenen schutting en heeft een zij-ingang met poort.


In het kort:
• Keurig hoekhuis in een gemoedelijke wijk
• 3 slaapkamers
• Grote tuin
• Dichtbij de stad

De woning is keurig afgewerkt: beneden isolatieglas, spachtelputz op de wanden en vrijwel overal paneeldeuren, zowel boven als beneden nette vloerbekleding.
Heeft deze goed gelegen, woning met ruime tuin uw belangstelling gewekt, kom dan naar het EENMALIG OPEN HUIS: maandag 13 mei 2019 van 16.00 tot 17.30 uur.
Lees ook onderstaande opmerkingen.

UITSLUITEND ZELFBEWONING
De woning is uitsluitend bestemd voor kopers die de woning zelf gaan bewonen. Daarom wordt er in de koopakte een boeteclausule opgenomen met een verbod tot verhuur/ingebruikgeving.

Aanvaarding: in overleg (op korte termijn mogelijk).


STARTERSLENING
Wilt u voor het eerst een woning kopen maar blijken de woonlasten te hoog voor uw inkomen? Casade biedt nu de Corporatieve STARTERSLENING aan. Iets voor u? Neem voor meer informatie contact met ons op.


ALGEMENE INFORMATIE OVER DE RODE WIJK
De in 1953, in het kader van de naoorlogse wederopbouw, gebouwde woningen zijn een uniek voorbeeld van de naoorlogse architectuur onder invloed van de Delftse school en het Nieuwe Bouwen. De sierlijsten, dakranden, het lessenaars dak, het in kruisverband uitgevoerd metselwerk met fries en de karakteristieke tuinmuurtjes zijn daar onder andere voorbeelden van.
De gemeente Waalwijk heeft de woningen in de Rode wijk opgenomen als hoog welstandsgebied in de welstandsnota, waardoor er bewaking is van de beeldkwaliteit.
De Rode wijk bestaat uit 71 soortgelijke woningen waarvan er 16 al langere tijd in particulier eigendom zijn. Een gedeelte van de andere woningen zijn huurwoningen van Casade en die worden momenteel als deze leeg komen verkocht. Ook de huidige huurders kunnen hun woning kopen. Een ander deel is door Casade verkocht onder de koopvorm MGE (Maatschappelijk Gebonden Eigendom) met specifieke verkoopvoorwaarden. Deze koopvorm, met o.a. een terugkoopverplichting aan Casade, past Casade niet meer opnieuw toe. Woningen die terug gekocht worden gaan, net als de hier aangeboden woning, in de vrije verkoop komen.

ALGEMENE INFORMATIE OMTRENT DE VERENIGING VAN EIGENAREN (VVE)
Deze grondgebonden woning is onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE). U koopt dus feitelijk een appartementsrecht, waarmee u automatisch lid wordt van de VvE. In totaal vallen er 55 woningen in de Rode Wijk onder de VvE.
De volledige naam hiervan is: De Vereniging van Eigenaars Transvaal te Waalwijk.
Elke eigenaar is hier (verplicht) lid van en betaalt een bijdrage (servicekosten) van € 74,97 per maand.
Zo wordt gereserveerd voor (groot) onderhoud van bijvoorbeeld het dak, gevel en schilderwerk. Maar ook de premie van de opstalverzekering wordt hiervan betaald.
Er is een meerjarig onderhoudsplan opgesteld. Niet hierin zijn/worden de wijzigingen en aan- en uitbouwen van de achtergevels meegenomen.

Minstens eens per jaar is er een algemene ledenvergadering Tijdens de ledenvergaderingen . worden de financiële kanten en alle andere ter zaken doende onderwerpen met alle eigenaren besproken. In deze vergadering kan iedere eigenaar het woord voeren en zijn stem uitbrengen over op de agenda geplaatste onderwerpen.
De hoogte van de servicekosten die elke eigenaar betaalt is gebaseerd op het aandeel in de VvE. Dit aandeel, ook wel breukdeel genoemd, staat vermeld in de splitsingsakte. De VvE-beheerder maakt elk jaar een nieuwe begroting: daarin staat wat de te verwachten kosten zijn voor het aankomende jaar. Het totale bedrag aan kosten wordt gedeeld door alle eigenaren, in de verhouding (de breukdelen dus) die in de splitsingsakte staat. Wanneer een woning uitgebreid wordt met bijvoorbeeld een uitbouw verandert het breukdeel niet. Dit ligt tenslotte vast in de splitsingsakte. Het onderhoud van bouwwerken die niet op de splitsingstekening staan, of wijzigingen t.o.v. de oorspronkelijke gevel, is over het algemeen voor rekening van de eigenaar en vallen dus niet onder de VvE.
Wanneer u wijzigingen aan wilt brengen aan onderdelen van de woning die onder de VvE vallen moet u hiervoor toestemming vragen. Wanneer er toestemming wordt verleend door de vereniging worden de voorwaarden vastgelegd in een overeenkomst. Zo weet u precies hoe de afspraken zijn als er onderhoud plaats vindt. Houdt u er ook rekening mee dat u, zoals eerder vermeld, in sommige gevallen ook toestemming nodig van de gemeente omdat de woning in een hoog welstandsgebied gelegen is.

NOTARIS
Casade heeft er voor gekozen om in dit project samen te werken met Notariskantoor Merkx, Vugts & Vlemmix in Waalwijk. Dit kantoor zorgt (verplicht) voor de eigendomsoverdracht.

BOUWKUNDIG RAPPORT
Voordat de woning in de verkoop gekomen is, is in opdracht van Casade een bouwkundig rapport opgesteld. Zo weet u precies wat u koopt!


U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]