voorgevel
Foto 1/27 - voorgevel
zijgevel
Foto 2/27 - zijgevel
achtergevel
Foto 3/27 - achtergevel
woonkamer
Foto 4/27 - woonkamer
keuken
Foto 5/27 - keuken
overzicht tuin
Foto 6/27 - overzicht tuin
entree
Foto 7/27 - entree
woonkamer
Foto 8/27 - woonkamer
keuken
Foto 9/27 - keuken
keuken
Foto 10/27 - keuken
halletje achter
Foto 11/27 - halletje achter
toilet
Foto 12/27 - toilet
halletje achter met geiser
Foto 13/27 - halletje achter met geiser
trapkast
Foto 14/27 - trapkast
douche
Foto 15/27 - douche
overloop
Foto 16/27 - overloop
slaapkamer 2
Foto 17/27 - slaapkamer 2
slaapkamer 1
Foto 18/27 - slaapkamer 1
slaapkamer 1a
Foto 19/27 - slaapkamer 1a
slaapkamer 3
Foto 20/27 - slaapkamer 3
slaapkamer 3a
Foto 21/27 - slaapkamer 3a
bergingen in de tuin
Foto 22/27 - bergingen in de tuin
bergingen in de tuin
Foto 23/27 - bergingen in de tuin
uitzicht achter
Foto 24/27 - uitzicht achter
straatbeeld voor
Foto 25/27 - straatbeeld voor
straatbeeld zuid-oost
Foto 26/27 - straatbeeld zuid-oost
zijgevel
Foto 27/27 - zijgevel

Omschrijving

OPEN HUIS*| 19 mrt '20| 16.30-17.30 uur. Te renoveren hoekwoning met grote tuin!

Starters opgelet! Op een mooie locatie gelegen, keurig bewoonde, verbouwde hoekwoning met hardhouten kozijnen, gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing. De te renoveren woning heeft een flinke, vrije achtertuin op het noorden en 3 bergingen. De woning heeft geen cv-installatie en wordt verwarmd door gaskachels. LET OP! De woning is enkel bedoeld voor zelfbewoning en uitsluitend te bezichtigen middels een eenmalig Open Huis op donderdag 19 maart ‘20 van 16.30 uur-17.30 uur. *In verband met het coronavirus, laten wij maximaal 4 personen tegelijk naar binnen. Hou er dus rekening mee dat u misschien even buiten moet wachten.

Perceelsoppervlakte : ca. 190 m²
Inhoud woning : ca. 265 m³
Gebruiksoppervlakte : ca. 86 m²
Bouwjaar : ca. 1952-1953
Energielabel : G

OPEN HUIS: 19-03-2020 van 16.30 tot 17.30 uur. De inschrijving voor in aankoop geïnteresseerde kandidaten, die de woning zelf bezichtigd hebben, sluit uiterlijk dinsdag 24-03-2020 om 12.00 uur.


De Generaal Cronjéstraat ligt aan de zuidkant van de woonwijk St. Antoniusparochie en deze woning ligt met de tuin tegen de tuinen van soortgelijke woningen aan de Pastoor Kuijpersstraat. Te midden van soortgelijke panden tegenover vrij nieuwe, vriendelijk ogende senioren (huur) woningen, die in ca. 2005 in het midden gedeelte van de wijk gebouwd zijn. Meer algemene informatie over de Rode Wijk verderop in deze documentatie.

Zie voor de indeling van de woning de bijgevoegde plattegronden. De woning is goed bewoond en maakt een nette indruk. De indeling van de woning is praktisch onveranderd ten opzichte van de oorspronkelijke bouw. De hardhouten kozijnen zijn op de begane grond voorzien van isolerende beglazing en boven van enkel glas. Links van de entree is de zitkamer van zo’n 18 m². De doorgang naar het achter halletje is dichtgemaakt, maar kan uiteraard eenvoudig weer open.

De eetkeuken is rechts van de entree en hier staat een L-vormig kunststof keukenblok. Omdat de oppervlakte van de eetkeuken zo’n 14 m² bedraagt, is er samen met de zithoek een leefruimte van ca. 32 m².

In het achter halletje is de wasmachine-aansluiting, de trapkast, de kleine betegelde doucheruimte en de deur naar de achtertuin.

Op de 1e verdieping met betonvloer, zijn drie slaapkamers met elk een vaste kast. De plafonds lopen schuin op met de daklijn hetgeen een ruimtelijk effect geeft. Van de kleinste, middelste slaapkamer wordt soms een badkamer gemaakt. Op de overloop hangt een wastafel.

De grote, ca. 12 meter diepe en maar liefst ruim 9 meter brede achtertuin ligt op het noorden. Middels een poort kan men via het achterom pad naar de straat.

In de achtertuin tuin staat de oorspronkelijke eenvoudige halfsteens berging van ca. 2,20 x 2,50 m en nog twee eenvoudige bergingen van betonplaten.

De woning is zeer eenvoudig afgewerkt en dient totaal gerenoveerd te worden.
Heeft deze goed gelegen, woning met ruime tuin uw belangstelling gewekt, kom dan naar het eenmalige Open Huis donderdag 19 maart ’20 tussen 16.30 uur en 17.30 uur.

Aanvaarding: in overleg (op korte termijn mogelijk).

Wilt u voor het eerst een woning kopen maar blijken de woonlasten te hoog voor uw inkomen? Casade biedt nu de Corporatieve STARTERSLENING aan. Iets voor u? Meer informatie vindt u op: www.casade.nl

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE RODE WIJK
De in 1953, in het kader van de naoorlogse wederopbouw, gebouwde woningen zijn een uniek voorbeeld van de naoorlogse architectuur onder invloed van de Delftse school en het Nieuwe Bouwen. De sierlijsten, dakranden, het lessenaars dak, het in kruisverband uitgevoerd metselwerk met fries en de karakteristieke tuinmuurtjes zijn daar onder andere voorbeelden van.
De gemeente Waalwijk heeft de woningen in de Rode wijk opgenomen als hoog welstandsgebied in de welstandsnota, waardoor er bewaking is van de beeldkwaliteit.
De Rode wijk bestaat uit 71 soortgelijke woningen waarvan er 16 al langere tijd in particulier eigendom zijn. Een gedeelte van de andere woningen zijn huurwoningen van Casade en die worden momenteel als deze leeg komen verkocht. Ook de huidige huurders kunnen hun woning kopen. Een ander deel is door Casade verkocht onder de koopvorm MGE (Maatschappelijk Gebonden Eigendom) met specifieke verkoopvoorwaarden. Deze koopvorm, met o.a. een terugkoopverplichting aan Casade, past Casade niet meer opnieuw toe. Woningen die terug gekocht worden gaan, net als de hier aangeboden woning, in de vrije verkoop komen.

ALGEMENE INFORMATIE OMTRENT DE VERENIGING VAN EIGENAREN (VVE)
Deze grondgebonden woning is onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE). U koopt dus feitelijk een appartementsrecht, waarmee u automatisch lid wordt van de VvE. In totaal vallen er 55 woningen in de Rode Wijk onder de VvE.
De volledige naam hiervan is: De Vereniging van Eigenaars Transvaal te Waalwijk.
Elke eigenaar is hier (verplicht) lid van en betaalt een bijdrage (servicekosten) van € 74,97 per maand.
Zo wordt gereserveerd voor (groot) onderhoud van bijvoorbeeld het dak, gevel en schilderwerk. Maar ook de premie van de opstalverzekering wordt hiervan betaald.
Er is een meerjarig onderhoudsplan opgesteld. Niet hierin zijn/worden de wijzigingen en aan- en uitbouwen van de achtergevels meegenomen.

Minstens eens per jaar is er een algemene ledenvergadering Tijdens de ledenvergaderingen . worden de financiële kanten en alle andere ter zaken doende onderwerpen met alle eigenaren besproken. In deze vergadering kan iedere eigenaar het woord voeren en zijn stem uitbrengen over op de agenda geplaatste onderwerpen.
De hoogte van de servicekosten die elke eigenaar betaalt is gebaseerd op het aandeel in de VvE. Dit aandeel, ook wel breukdeel genoemd, staat vermeld in de splitsingsakte. De VvE-beheerder maakt elk jaar een nieuwe begroting: daarin staat wat de te verwachten kosten zijn voor het aankomende jaar. Het totale bedrag aan kosten wordt gedeeld door alle eigenaren, in de verhouding (de breukdelen dus) die in de splitsingsakte staat. Wanneer een woning uitgebreid wordt met bijvoorbeeld een uitbouw verandert het breukdeel niet. Dit ligt tenslotte vast in de splitsingsakte. Het onderhoud van bouwwerken die niet op de splitsingstekening staan, of wijzigingen t.o.v. de oorspronkelijke gevel, is over het algemeen voor rekening van de eigenaar en vallen dus niet onder de VvE.
Wanneer u wijzigingen aan wilt brengen aan onderdelen van de woning die onder de VvE vallen moet u hiervoor toestemming vragen. Wanneer er toestemming wordt verleend door de vereniging worden de voorwaarden vastgelegd in een overeenkomst. Zo weet u precies hoe de afspraken zijn als er onderhoud plaats vindt. Houdt u er ook rekening mee dat u, zoals eerder vermeld, in sommige gevallen ook toestemming nodig van de gemeente omdat de woning in een hoog welstandsgebied gelegen is.

NOTARIS
Casade heeft er voor gekozen om in dit project samen te werken met MVV Notarissen in Waalwijk. Dit kantoor zorgt (verplicht) voor de eigendomsoverdracht.

BOUWKUNDIG RAPPORT
Voordat de woning in de verkoop gekomen is, is in opdracht van Casade een bouwkundig rapport opgesteld. Zo weet u precies wat u koopt!


U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]