Foto 1/30
Foto 2/30
Foto 3/30
Foto 4/30
Foto 5/30
Foto 6/30
Foto 7/30
Foto 8/30
Foto 9/30
Foto 10/30
Foto 11/30
Foto 12/30
Foto 13/30
Foto 14/30
Foto 15/30
Foto 16/30
Foto 17/30
Foto 18/30
Foto 19/30
Foto 20/30
Foto 21/30
Foto 22/30
Foto 23/30
Foto 24/30
Foto 25/30
Foto 26/30
Foto 27/30
Foto 28/30
Foto 29/30
Foto 30/30

Omschrijving

Aan een prachtige dorpsstraat gelegen geheel verbouwde woonboerderij met vernieuwde rieten kap en in het tweede gedeelte van de ruim 100 meter diepe tuin een moderne professionele sauna met buitenzwem

Aan een prachtige dorpsstraat gelegen geheel verbouwde woonboerderij met vernieuwde rieten kap en in het tweede gedeelte van de ruim 100 meter diepe tuin een moderne professionele sauna met buitenzwembad en Finse blokhutsauna.

Bouwjaar : 1862, totaal gerenoveerd 2002-2005
Perceelsoppervlakte : 1630 m²
Inhoud woonboerderij : ca. 900 m³, inhoud sauna ca. 560 m³
Gebruiksoppervlakte : ca. 243 m², gebruiksoppervlakte sauna ca. 183 m²
Energielabel : D

De Haarsteegsestraat, ongeveer een kilometer lang, behoort niet voor niets tot de historische dorpsstructuur van Haarsteeg, een dorp onder de rook van ‘s-Hertogenbosch. Het wegdek is met kinderkopjes ofwel kasseien geplaveid met aan weerszijde fietsstroken van oude klinkertjes en heeft een zeer gevarieerde bebouwing met grotendeels karakteristieke panden, deels ook riet gedekt. De sfeer van weleer dient behouden te blijven vindt de Gemeente Heusden en dat is ook zo vastgelegd.
Aan de buitenkant ziet de voormalige boerderij er nog ongeveer uit als toen hij in 1862 gebouwd werd. Maar achter de anderhalve eeuw oude buitenmuren gaat nu een licht en open interieur schuil, totaal aangepast aan de moderne manier van wonen. Na een intensieve alles omvattende verbouwing grotendeels tussen 2002 en 2005. Vloeren, muren, kozijnen en technische installaties zijn vervangen, isolatie is aangebracht en ook de rieten kap met de onderliggende constructie is vrijwel geheel vernieuwd. Bovendien is begin 2018 het rietdek van het wolfseind aan de voorgevel en het rietdek van het gehele rechtergedeelte van de kap compleet vernieuwd. Ook het linker deel is weer volledig opgestopt. Toekomstbestendig dus. De eigenaren hebben samen met de architect gestreefd naar behoud van enkele oude elementen, mooie doorkijkjes, een functionele indeling en een prettige lichtinval, maar ze hebben zeker ook naar de praktische kant gekeken.
Bekijk de bijgevoegde plattegronden voor de indeling. Zonder in deze tekst verder in te gaan op alle wetenswaardigheden, vermelden we wel de royale opzet van de begane grond met een eetkamer van 34 m², middels dubbele deuren gescheiden van de zitkamer van 47 m² die aan de zuid- en tuinkant van de woning ligt. Samen al goed voor meer dan 80 m² leefruimte. De oorspronkelijke voordeur wordt niet meer gebruikt en de eigenlijke ingang ligt nu aan de zijkant, voorbij het kantoor en de grote keuken. Op de verdieping is een mooie vide-loopbrugconstructie gemaakt met aan de voorkant 3 ruime slaapkamers met doucheruimte en aan de achterkant een heel royale slaapkamer met open badkamer, Frans balkon en walk in closet. De bovenliggende zolderruimte is middels vlizo trappen bereikbaar.
Achter de woning ligt een groot terras met aansluitend gazon tot aan het vrijstaande gebouw waarin de sauna is gevestigd.
Het vriendelijk ogende sauna gebouw past in de omgeving. Ooit begonnen als varkensstal en in 1972 omgebouwd tot een eenvoudig sauna complex. Tussen 2010 en 2013 heeft het gebouw zowel binnen als buiten een metamorfose ondergaan waarbij de architect en de eigenaren er bijzonder goed in geslaagd zijn om een gemoedelijk sfeer te creëren waar de rust van uitstraalt. Bekijk de home-site van Brabant Sauna voor een goede impressie. Vanaf het saunagebouw, met een gebruiksoppervlakte van ca. 183 m², is de rest van het perceel, met het gebouw mee zo’n 53 meter diep, rondom afgeschermd om de bezoekers privacy te bieden. Het buitenzwembad, de stortdouche, de buitendouche en de originele Finse blokhutsauna vormen samen het verlengstuk van het sauna gebouw. Tot 30 personen kunnen gezamenlijk van alle faciliteiten gebruik maken. Momenteel zijn de openingstijden beperkt tot de doordeweekse avonden, niet dat weekend gebruik niet toe is gestaan, maar de huidige eigenaren vinden het goed zo. Voor besloten groepen kan er ook op andere tijden gereserveerd worden. De bezettingsgraad kan door openstelling overdag en in de weekenden eenvoudig uitgebreid worden.
Deze omschrijving van het te koop aangeboden object beperkt zich tot hoofdzaken.
Is uw nieuwsgierigheid gewekt en wilt u, na afspraak en getoonde motivatie, dit prachtige object zelf komen bezichtigen, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

Graag uw aandacht voor het volgende:
Een woning aan de binnenkant ervaren en vanuit de woning naar de tuin en de omgeving kijken geeft een heel andere beleving dan een beeld op de computer bekijken of het langsrijden en proberen een glimp van binnen op te vangen. U kunt de sfeer van een woning dan ook het best ervaren door zelf een kijkje in het pand te nemen, door de ruimte daadwerkelijk te beleven en op u in te laten werken. Dat geeft het meest objectieve beeld voor u om deze woning te leren kennen. Wij nemen er graag samen met u de tijd voor!

De gebruiksoppervlakte (GBO) hebben wij berekend volgens de norm NEN 2580, zoals onder meer toegepast bij de Basisregistratie gebouwen.

Aanvaarding
In overleg.

Waarborgsom/bankgarantie
Behoudens nadere afspraken zal in de koopakte worden opgenomen dat koper binnen 6 weken na het totstandkomen van de overeenkomst bij de notaris een waarborgsom stort of een bankgarantie afgeeft ter grootte van 10% van de koopsom.


Neem voor meer informatie en/of een afspraak voor bezichtiging contact op met ons kantoor per telefoon of per e-mail.


U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]