Voorgevel woonboerderij
Foto 1/42 - Voorgevel woonboerderij
Het goed onderhouden bijgebouw
Foto 2/42 - Het goed onderhouden bijgebouw
Zwembad
Foto 3/42 - Zwembad
Eetkamer
Foto 4/42 - Eetkamer
zitkamer woonboerderij
Foto 5/42 - zitkamer woonboerderij
Interieur bijgebouw / saunacomplex
Foto 6/42 - Interieur bijgebouw / saunacomplex
Entree woonboerderij
Foto 7/42 - Entree woonboerderij
Entree woonboerderij
Foto 8/42 - Entree woonboerderij
Woonkamer
Foto 9/42 - Woonkamer
Eetkamer woonboerderij
Foto 10/42 - Eetkamer woonboerderij
Foto 11/42
Eetkamer richting keuken
Foto 12/42 - Eetkamer richting keuken
Grote leefkeuken
Foto 13/42 - Grote leefkeuken
Foto 14/42
Kantoorruimte
Foto 15/42 - Kantoorruimte
De mooie vide-loopbrugconstructie
Foto 16/42 - De mooie vide-loopbrugconstructie
Slaapkamer met luxe badkamer
Foto 17/42 - Slaapkamer met luxe badkamer
Badkamer
Foto 18/42 - Badkamer
Slaapkamer 2
Foto 19/42 - Slaapkamer 2
Slaapkamer 3
Foto 20/42 - Slaapkamer 3
2e badkamer woonboerderij
Foto 21/42 - 2e badkamer woonboerderij
Achtergevel woonboerderij
Foto 22/42 - Achtergevel woonboerderij
Tuin en achtergevel woonboerderij
Foto 23/42 - Tuin en achtergevel woonboerderij
Zijgevel woonboerderij
Foto 24/42 - Zijgevel woonboerderij
Het goed onderhouden bijgebouw / entree saunacomplex
Foto 25/42 - Het goed onderhouden bijgebouw / entree saunacomplex
Zijgevel bijgebouw / saunacomplex
Foto 26/42 - Zijgevel bijgebouw / saunacomplex
Zijgevel bijgebouw/ saunacomplex
Foto 27/42 - Zijgevel bijgebouw/ saunacomplex
Sfeervolle bar (bijgebouw)
Foto 28/42 - Sfeervolle bar (bijgebouw)
Sfeervolle bar (bijgebouw)
Foto 29/42 - Sfeervolle bar (bijgebouw)
Rustruimte sauna
Foto 30/42 - Rustruimte sauna
Kleedruimte (bijgebouw)
Foto 31/42 - Kleedruimte (bijgebouw)
massageruimte (bijgebouw)
Foto 32/42 - massageruimte (bijgebouw)
Massageruimte (bijgebouw)
Foto 33/42 - Massageruimte (bijgebouw)
Voetenbad, sauna- en infraroodcabine (bijgebouw)
Foto 34/42 - Voetenbad, sauna- en infraroodcabine (bijgebouw)
Sauna en infrarood (bijgebouw)
Foto 35/42 - Sauna en infrarood (bijgebouw)
Dompelbad (bijgebouw)
Foto 36/42 - Dompelbad (bijgebouw)
Zonneweide met zwembad
Foto 37/42 - Zonneweide met zwembad
Foto 38/42
Foto 39/42
Foto 40/42
Finse blokhutsauna
Foto 41/42 - Finse blokhutsauna
Interieur Finse sauna
Foto 42/42 - Interieur Finse sauna

Omschrijving

Bijzonder object! Een praktijk- of wellnessruimte, mantelzorg- of kangoeroewoning bij huis? Het kan, lees verder!

Bijzonder object! Een praktijk- of wellnessruimte, mantelzorg- of kangoeroewoning bij huis? Bij deze grote totaal gerenoveerde woonboerderij met royaal goed onderhouden vrijstaand bijgebouw (183 m² ) kan het! De vrijstaande ruimte heeft namelijk veel mogelijkheden. Het geheel ligt op een groenrijk perceel van ca. 1630 m² en biedt veel privacy. Momenteel functioneert het losstaande gebouw als professionele sauna, dit kan desgewenst voortgezet en uitgebreid worden. Dit unieke object ligt gunstig t.o.v. Den Bosch, Tilburg, Waalwijk en Breda.

Er gaat een licht en open interieur schuil achter de buitenmuren van deze voormalige boerderij uit 1862, totaal aangepast aan de moderne manier van wonen. Samen met een architect hebben de eigenaren gestreefd naar behoud van enkele oude elementen, mooie doorkijkjes, een functionele indeling en een prettige lichtinval, maar ze hebben zeker ook naar de praktische kant gekeken. Na een intensieve alles omvattende verbouwing grotendeels tussen 2002 en 2005, zijn vloeren, muren, kozijnen en technische installaties vervangen, is isolatie aangebracht en ook de rieten kap met de onderliggende constructie is vrijwel geheel vernieuwd. Toekomst bestendig dus.

Bouwjaar : 1862, totaal gerenoveerd 2002-2005
Perceelsoppervlakte : 1630 m²
Inhoud woonboerderij : ca. 900 m³
Inhoud bijgebouw (sauna) : ca. 560 m³
Gebruiksoppervlakte woonboerderij : ca. 243 m²
Gebruiksoppervlakte sauna : ca. 183 m²
Energielabel : D

KORTE TOUR
Entree
De oorspronkelijke voordeur wordt niet meer gebruikt en de eigenlijke ingang ligt nu aan de zijkant, voorbij het kantoor en de grote keuken. Bij het binnenkomen ontdekt u meteen een mooi architectonisch detail: de vide-loopbrugconstructie, dit gecombineerd met de lichtinval en de hoogte van de hal zorgt voor een prachtige binnenkomst.

Woon- en eetkamer
U krijgt een goed beeld van dit bijzondere pand door de plattegronden te bekijken, hierbij valt direct de royale opzet van de begane grond op. De eetkamer (34 m²) heeft zicht op de straat met zijn karakteristieke panden en grote bomen en is middels dubbele openslaande deuren gescheiden van de zitkamer (47 m²) die gelegen is aan de achterzijde van de woning. De zitkamer ligt aan de zuidkant en geeft een prachtig zicht op de tuin met het terras, de hagen, het gazon en het sfeervolle bijgebouw. Zowel de zit- als de eetruimte ademen veel sfeer, met name door de oude elementen die bewaard zijn gebleven. Beide ruimtes samen zijn goed voor meer dan 80 m² leefruimte!

Keuken
De gezellige, dichte keuken (16 m²) is voorzien van inbouwapparatuur en heeft een landelijke uitstraling geheel in stijl van de woning. Ook hier zorgen dubbele openslaande deuren voor een scheiding, in dit geval tussen de keuken en de woonkamer.

1e verdieping
Slaapkamers
Op de verdieping is een mooie vide-loopbrugconstructie gemaakt met aan de voorkant 3 ruime slaapkamers met doucheruimte. En aan de achterkant een heel royale slaapkamer met Frans balkon, walk in closet en aansluitend een open luxe badkamer voorzien douche, ligbad en wastafel op meubel.
De bovenliggende zolderruimte is middels vlizo trappen bereikbaar.

Tuin
De tuin ligt op het zuiden en is aangelegd met een groot terras met aansluitend een groot gazon met daarop een prachtige grote boom. Langs de zijkanten van de tuin staan hagen. Helemaal achterin de tuin, ongeveer halverwege het totale perceel staat het vrijstaande sfeervolle bijgebouw*.

*Het huidige bijgebouw is momenteel in gebruik als kleinschalige professionele sauna. Indien u overweegt dit voort te zetten of te gebruiken voor privé, dan raden wij aan optie 1 hieronder te lezen. Indien u overweegt het bijgebouw te gebruiken voor andere doeleinden, dan raden wij u aan optie 2 te lezen.

Bijgebouw optie 1 (sauna voortzetting)
Het vriendelijk ogende saunagebouw past in de omgeving. Tussen 2010 en 2013 heeft het gebouw zowel binnen als buiten een metamorfose ondergaan waarbij de architect en de eigenaren er bijzonder goed in geslaagd zijn om een gemoedelijk sfeer te creëren waar de rust van uitstraalt. Bekijk de home-site van Brabant Sauna voor een goede impressie: www.brabantsauna.nl
Vanaf het saunagebouw, met een gebruiksoppervlakte van ca. 183 m², is de rest van het perceel, met het gebouw mee zo’n 53 meter diep, rondom afgeschermd om de bezoekers privacy te bieden. Het buitenzwembad, de stortdouche, de buitendouche en de originele Finse blokhutsauna vormen samen het verlengstuk van het sauna gebouw. Tot 30 personen kunnen gezamenlijk van alle faciliteiten gebruik maken. Momenteel zijn de openingstijden beperkt tot de doordeweekse avonden, niet dat weekend gebruik niet toe is gestaan, maar de huidige eigenaren vinden het goed zo. Voor besloten groepen kan er ook op andere tijden gereserveerd worden. De bezettingsgraad kan door openstelling overdag en in de weekenden eenvoudig uitgebreid worden.

Bijgebouw optie 2 (bijgebouw inzetten voor andere doeleinden)
Vanaf het bijgebouw (ca. 183 m²) is de rest van het perceel, met het gebouw mee zo’n 53 meter diep en rondom afgeschermd, volop privacy dus. Dit maakt het bijgebouw bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld een bedrijf aan huis voor (para-) medische beroepen (te denken aan: tandarts, huisarts, chiropractor, mondhygiëniste, ergotherapeuten, fysiotherapeuten) of beroepen aanverwant aan wellness & beauty. Een gezondheidscentrum of een combinatie van bovenstaande activiteiten mag ook.
Eventueel het bijgebouw inzetten voor andere doeleinden zoals bijvoorbeeld mantelzorg- of kangoeroewoning zou tot een mogelijkheid kunnen behoren, wel is het verstandig/noodzakelijk om bij afwijkend gebruik van de huidige bestemming de gemeente Heusden te raadplegen.

In het kort:
• Goed onderhouden woonboerderij met groot bijgebouw
• Bijgebouw geschikt voor bijvoorbeeld praktijk aan huis
• Groot perceel 1630 m² met veel privacy
• Mogelijkheid om saunacomplex voor te zetten en uit te breiden
• Centrale ligging t.o.v. Den Bosch, Waalwijk, Tilburg en Breda

Omgeving in het kort:
De Haarsteegsestraat, ongeveer een kilometer lang, behoort niet voor niets tot de historische dorpsstructuur van Haarsteeg, een dorp onder de rook van ‘s-Hertogenbosch. Het wegdek is met kinderkopjes ofwel kasseien geplaveid met aan weerszijde fietsstroken van oude klinkertjes en heeft een zeer gevarieerde bebouwing met grotendeels karakteristieke panden, deels ook riet gedekt. De sfeer van weleer dient behouden te blijven vindt de Gemeente Heusden en dat is ook zo vastgelegd.

Graag uw aandacht voor het volgende:
Deze omschrijving van het te koop aangeboden object beperkt zich tot hoofdzaken. Is uw nieuwsgierigheid gewekt en wilt u, na afspraak en getoonde motivatie, dit prachtige object zelf komen bezichtigen, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.
Een woning aan de binnenkant ervaren en vanuit de woning naar de tuin en de omgeving kijken geeft een heel andere beleving dan een beeld op de computer bekijken of het langsrijden en proberen een glimp van binnen op te vangen. U kunt de sfeer van een woning dan ook het best ervaren door zelf een kijkje in het pand te nemen, door de ruimte daadwerkelijk te beleven en op u in te laten werken. Dat geeft het meest objectieve beeld voor u om deze woning te leren kennen. Wij nemen er graag samen met u de tijd voor!

De gebruiksoppervlakte (GBO) hebben wij berekend volgens de norm NEN 2580, zoals onder meer toegepast bij de Basisregistratie gebouwen.

Aanvaarding
In overleg.

Waarborgsom/bankgarantie
Behoudens nadere afspraken zal in de koopakte worden opgenomen dat koper binnen 6 weken na het totstandkomen van de overeenkomst bij de notaris een waarborgsom stort of een bankgarantie afgeeft ter grootte van 10% van de koopsom.


Neem voor meer informatie en/of een afspraak voor bezichtiging contact op met ons kantoor per telefoon of per e-mail.


U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]