gedeelte van het perceel achter
Foto 1/39 - gedeelte van het perceel achter
voorgevel en oprit
Foto 2/39 - voorgevel en oprit
terras met overkapping
Foto 3/39 - terras met overkapping
weiland
Foto 4/39 - weiland
woonkamer
Foto 5/39 - woonkamer
keuken
Foto 6/39 - keuken
serre
Foto 7/39 - serre
entree met trap naar 1e verdieping
Foto 8/39 - entree met trap naar 1e verdieping
woonkamer
Foto 9/39 - woonkamer
uitzicht woonkamer
Foto 10/39 - uitzicht woonkamer
keuken
Foto 11/39 - keuken
kachel in keuken
Foto 12/39 - kachel in keuken
gang
Foto 13/39 - gang
slaapkamer 1 beneden
Foto 14/39 - slaapkamer 1 beneden
slaapkamer 1 beneden
Foto 15/39 - slaapkamer 1 beneden
slaapkamer 2 beneden
Foto 16/39 - slaapkamer 2 beneden
hoofdbadkamer beneden
Foto 17/39 - hoofdbadkamer beneden
hoofdbadkamer beneden
Foto 18/39 - hoofdbadkamer beneden
toilet
Foto 19/39 - toilet
bijkeuken
Foto 20/39 - bijkeuken
tweede badkamer beneden
Foto 21/39 - tweede badkamer beneden
serre
Foto 22/39 - serre
1e verdieping
Foto 23/39 - 1e verdieping
1e verdieping
Foto 24/39 - 1e verdieping
zijtuin
Foto 25/39 - zijtuin
achtergevel
Foto 26/39 - achtergevel
sfeerimpressie terras
Foto 27/39 - sfeerimpressie terras
gedeelte siertuin
Foto 28/39 - gedeelte siertuin
gedeelte siertuin
Foto 29/39 - gedeelte siertuin
gedeelte siertuin
Foto 30/39 - gedeelte siertuin
sfeerimpressie voortuin
Foto 31/39 - sfeerimpressie voortuin
Tuinhuis
Foto 32/39 - Tuinhuis
Foto 33/39
Dubbele garage en carport
Foto 34/39 - Dubbele garage en carport
Moes- en kruidentuin
Foto 35/39 - Moes- en kruidentuin
Moes- en kruidentuin
Foto 36/39 - Moes- en kruidentuin
Foto 37/39
Foto 38/39
Entree bruggetje
Foto 39/39 - Entree bruggetje

Omschrijving

Zeer onderhoudsvriendelijke gerenoveerde boerderij met weiland op een perceel van bijna 1 hectare.

Het is uniek wonen aan de Hogevaart op dit uitgestrekte perceel van bijna 1 hectare, incl. weiland, in de directe nabijheid van kasteel Zuidewijn. Deze zeer onderhoudsvriendelijk (ook toekomstgericht) gerenoveerde boerderij wordt nu door 2 personen bewoond als een echte bungalow, alles op de begane grond, 189 m² groot. De bouwkundig kant en klare bovenverdieping (met geïsoleerde vloer en kap) staat desgewenst ter beschikking voor een groter gezin.

Omgeving:
Het prettige aan dit object is dat het, niet afgezonderd, net in het buitengebied ligt en dat toch de belangrijkste voorzieningen zoals school, supermarkt, huisartspraktijk, sportvelden, verwarmd buitenzwembad enz. in de buurt zijn. Ook de op- en afrit van de A59 (Maasroute) is goed bereikbaar.

OVERZICHTELIJK ONDERHOUD, TOEKOMSTGERICHT VRIENDELIJK, GEEN BODEMLOZE PUT.
Het oorspronkelijke pand is uit ca. 1780. Bouwkundig is er veel aangepast. In 1965 is de fundering verzwaard en een buitengevel met spouw om de woning gemetseld die in 2012 geïsoleerd is. Vanaf 1992 is dakbeschot vernieuwd en gedekt met geïsoleerde sandwichplaten en Tuile du Nord gebakken dakpannen. Ook de 1e verdiepingsvloer is geïsoleerd. Het houtwerk is behandeld tegen ongedierte. De begane grondvloer is grotendeels geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming als bijverwarming. De kozijnen zijn vervangen door kunststof, voorzien van isolerende beglazing. De CV ketel is van 2013. De vaart langs de weg wordt door het Waterschap onderhouden.

• Perceelsoppervlakte : 8.920 m²
• Inhoud : ca. 1280 m³
• Bouwjaar : ca. 1780, totaal gerenoveerd vanaf 1965 en 1992
• Gebruiksoppervlakte : ca. 316 m², begane grond 189 m², verdieping 127 m²
• Energielabel : D, wel volledig geïsoleerd

Bekijk de bijgevoegde plattegronden voor de indeling om een goede indruk te krijgen van dit bijzondere object.

KORTE TOUR:
Entree van het perceel:
Het is een bijzonder sfeervolle entree wanneer je het bruggetje over de vaart overgaat en de met vastgereden grind afgewerkte oprit oprijdt. Meteen sta je in een oase van groen waar de vogels volop fluiten. Hoewel de voordeur in gebruik is, nodigt de zijingang met de serre aan de zijkant zeker uit om daar naar binnen te gaan. Meteen vang je dan al een blik op van de ruimte om je heen.

Entree van de woning:
De voordeur in de voorgevel wordt niet veel gebruikt, meestal gaat iedereen aan de zijkant via de uitgebouwde serre naar binnen. De achter de voordeur gelegen royale hal geeft toegang aan de twee slaapkamers op de begane grond en hier is ook de trap naar de 1e verdieping. De hal gaat over in een gang naar de woonvertrekken.

Woonkamer
De ruim 62 m² grote L-vormige woonkamer ligt over de volle breedte van de achtergevel van waaruit je middels de vele ramen een prachtig uitzicht hebt over de tuin, het terras en het weiland.

Leefkeuken
Deze ca. 25 m² grote leefkeuken heeft een royaal L-vormig keukenblok, van alle gemakken voorzien, en ligt aan de kant van de oprit, via de serre en de bijkeuken van buitenaf te bereiken. Hier kan de houtkachel lekker gestookt worden op koude winterdagen en zullen de bewoners met hun gasten aangenaam kunnen verpozen.

Bijkeuken/douche/toilet/serre
Aansluitend een praktische bijkeuken met compact keukenblok waarin een spoelbak en aansluiting voor wasmachine en vaatwasser. Daarachter een doucheruimte met daarin ook een wastafel en toilet. Een praktische ruimte, vooral bij intensiever tuinier werk. De uitgebouwde serre is bijzonder praktisch en wordt ook als informele entree gebruikt.

Slaapkamers
De twee slaapkamers liggen achter de voorgevel. De grootste is maar liefst 27 m² en heeft een grote kastenwand en een directe toegang naar de royale badkamer. De tweede slaapkamer is weliswaar kleiner maar met een oppervlakte van 18 m² nog steeds ruim.

Badkamer/toilet
De badkamer is royaal opgezet met daarin een grote inloopdouche, twee wastafels, een ligbad met douche, een zwevend toilet en design radiator. Het separate toilet is ruim en via de gang bereikbaar.

1e verdieping
Omdat de huidige bewoners hun leefomgeving volledig beneden hebben gecreëerd, hebben zij in het trapgat het luik dichtgetrokken. De bovenverdieping, met een oppervlakte van ca. 127 m², gemeten op 1,50 m hoogte, is bouwkundig klaar en geheel naar eigen wens in te richten. Op dit moment is de verdieping (op een binnenmuur na) één open grote ruimte tot aan de nok. Met lichte scheidingswanden als bijv. metal stud, en het aanbrengen van dakramen/dakkapellen is hier iedere indeling mogelijk.

Siertuin, moes/kruiden tuin en weiland:
Waar je ook kijkt overal is natuur. Je voelt de ruimte zonder dat je je verloren voelt. Rondom de boerderij is een siertuin aangelegd met vele mooie doorkijkjes en zitjes. In het voorjaar en zomer is deze tuin een paradijs, volop kleur van diverse planten waaronder vlinderstruiken, hortensia’s en hoge oude bomen met daar tussendoor grindpaden, prieeltjes en rozenbogen. Tuin- en landschap liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.
Tegen de achtergevel grenzend aan de woonkamer, ligt het grote, deels overdekte terras dat omringd is met beukenhagen ook hier weer het gevoel verbonden te zijn met de ruimte en het groen. Vanuit het terras kunt u heerlijk ver weg kijken naar de achtergelegen weilanden. Het terras loopt over in een gazon met daarop grote oude bomen, houtwallen, een moes- en kruidentuin en een tuinhuis met klein terras.
Helemaal achterin ligt het 3000 m² groot weiland waar de huidige eigenaar met regelmaat paarden laat grazen.

Dubbele garage met carport en berging
Aan het einde van het grindpad dat langs het huis en het terras ligt, staat een grote dubbele (halfsteense) garage met kanteldeuren en een royale carport over de volledige breedte. Aan de achterkant van dit gebouw zit nog een flinke berging en een houthok.

Natura 2000
Het hele omliggende gebied maakt deel uit van Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Het doel van Natura 2000 is het terugdringen van de achteruitgang van de biodiversiteit en het vergroten van de verscheidenheid van soorten planten en dieren. De direct omliggende gronden hebben een agrarische waarde natuur en blijven bestaan als kruiden en faunarijk grasland met een zomer en winter onveranderd waterpeil. Particulier natuurbeheer is ook mogelijk op dit perceel.

Film
Bekijk tevens de bijgevoegde plattegronden en de film op onze site www.knepflevandermee.nl en op Funda.

Virtuele tour:
Op Funda kunt u een virtuele wandeling door de woning maken door op de zogenaamde ‘hotspots’ te klikken die zijn geplaatst op de 360 ° foto’s.

In het kort:
• Grote voormalige boerderij, momenteel bewoond als een bungalow, maar eenvoudig uit te breiden voor grotere gezinnen.
• Prachtig groot perceel met siertuinen in een natuurgebied.
• 3000 m² weiland aan huis
• Omgeven door Natura 2000 gebied.
• Nabij voorzieningen als supermarkt, school, sportgelegenheid, huisarts en op- en afrit A59.

Bezichtiging:
U kunt de sfeer van een woning het best ervaren door zelf een kijkje in het pand te nemen, door de ruimte daadwerkelijk te beleven en op u in te laten werken. Dat geeft het meest objectieve beeld om een woning te leren kennen. Wij nemen er graag samen met u de tijd voor! Bel of mail ons om een afspraak te maken. Telefoon: 0416-343711 of e-mail: info@knepflevandermee.nl

De gebruiksoppervlakte (GBO) hebben wij berekend volgens de norm NEN 2580, zoals onder meer toegepast bij de Basisregistratie gebouwen.

Aanvaarding
In overleg.


U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]