voorgevel
Foto 1/35 - voorgevel
zitkamer
Foto 2/35 - zitkamer
overzicht woonkamer
Foto 3/35 - overzicht woonkamer
Foto 4/35
tuinkamer
Foto 5/35 - tuinkamer
achtergevel
Foto 6/35 - achtergevel
zijgevel
Foto 7/35 - zijgevel
entree
Foto 8/35 - entree
detailfoto oude pomp
Foto 9/35 - detailfoto oude pomp
overzicht woonkamer
Foto 10/35 - overzicht woonkamer
Foto 11/35
Foto 12/35
zitkamer
Foto 13/35 - zitkamer
keuken
Foto 14/35 - keuken
keuken
Foto 15/35 - keuken
gang
Foto 16/35 - gang
slaapkamer beneden
Foto 17/35 - slaapkamer beneden
tuinkamer
Foto 18/35 - tuinkamer
tuinkamer
Foto 19/35 - tuinkamer
openslaande deuren tuinkamer
Foto 20/35 - openslaande deuren tuinkamer
terras bij tuinkamer
Foto 21/35 - terras bij tuinkamer
balken in de deel
Foto 22/35 - balken in de deel
kelder
Foto 23/35 - kelder
badkamer 1
Foto 24/35 - badkamer 1
badkamer 1
Foto 25/35 - badkamer 1
badkamer 1
Foto 26/35 - badkamer 1
slaapkamer
Foto 27/35 - slaapkamer
slaapkamer
Foto 28/35 - slaapkamer
slaapkamer
Foto 29/35 - slaapkamer
badkamer 2
Foto 30/35 - badkamer 2
zijgevel
Foto 31/35 - zijgevel
tuin
Foto 32/35 - tuin
tuin
Foto 33/35 - tuin
tuin
Foto 34/35 - tuin
tuin
Foto 35/35 - tuin

Omschrijving

Uniek wonen in een prachtige ambiance!

Wonen in een grote sfeervolle woonboerderij omringd door een prachtige tuin in het centrum van Sprang-Capelle. De historische ambiance geeft een beleving van toen, maar ingevuld met de moderne luxe en comfort van nu. Heerlijk koken in de ruime keuken, gezellig eten in de grote woonkamer, mooi uitzicht op de tuin door de fraaie 17e -eeuwse ramen. ‘s Winters zitten bij de schouw en zomers heerlijk verblijven in de grote tuinkamer met openslaande deuren bij de boomgaard. Hier wonen is een belevenis. Praktisch gesitueerd vlakbij de snelwegen A2, A27 en A59, waardoor de steden ’s-Hertogenbosch, Breda en Tilburg allen binnen 20 minuten bereikbaar zijn. Een frisse neus? Op vijf minuten fietsen ligt het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en op vijf minuten lopen het platteland van het Slagenlandschap van Staatsbosbeheer. En heb je een abonnement, dan ben je elke dag binnen 5 minuten in de Efteling!

Een huis dat voldoet aan je mooiste dromen!

“Het is hier fijn wonen. Helemaal in de natuur en toch in een woongemeenschap met buren en goede voorzieningen. Verschillende basisscholen om de hoek, op 400 meter van het winkelcentrum en op een paar minuten lopen van de bibliotheek, tennisbaan, sporthal en verwarmd openluchtzwembad. Ook het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en de Efteling liggen op een paar minuten met de fiets”.

Perceelsoppervlakte: 2049 m²
Inhoud: ca. 1530 m³
Bouwjaar: 1739, gerestaureerd 1998-2013
Gebruiksoppervlakte: ca. 323 m²
Aantal kamers: 7
Energielabel: niet nodig voor Rijksmonument

Restauratie
De zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde zorgvuldig gerestaureerde woonboerderij is een lust voor het oog. De boerderij ademt authentieke sfeer in combinatie met modern comfort. Een schitterende moderne keuken. De supergrote badkamer met haar ligbad met middellijn van 1.80 is uniek. De woonruimtes zijn groot, aangenaam en comfortabel. Dit typische voorbeeld van een Brabantse kortgevelboerderij is een Rijksmonument. Vanaf 1998 is het pand gerestaureerd onder monumentenarchitectuur, eerst aan de binnenkant en in 2012-2013 de volledige buitenkant. Alle originele elementen zijn behouden gebleven zoals de houten vloer in de woonkamer, handgebakken plavuizen op de begane grond, de bedstee en schouw in de woonkamer met oudhollandse tegeltjes en waterpomp in de voormalige keuken, getoogde kelder en het oude gebint. Alle technische installaties zijn vervangen en ook de riet gedekte kap is in zijn geheel gerestaureerd.

En wist u dat er bijzondere financiële voordelen verbonden zijn aan de status van rijksmonument? Zo is onderhoud fiscaal aftrekbaar en zijn er ook mogelijkheden voor goedkope restauratiefinancieringen.

Inhoud
Het huis heeft een overvloed aan ruimte. Door de aangename indeling blijft het echter altijd intiem en gezellig. Naast de woonkamer van ca. 57 m² beschikt de woning over een opkamer met daaronder de getoogde kelder. De badkamer is modern, verrassend ingericht en vanuit het grote ronde bad is de sterrenhemel te bewonderen. Praktisch is ook het kantoor op de begane grond. En niet te vergeten de keuken in een prachtig passend design en compleet met alle apparatuur.
In de tuinkamer, die zo’n 90 m² vloeroppervlak heeft, is de oorspronkelijke kapconstructie met gebint en sporen te zien met een nokhoogte van ca. 8 meter. Deze bijna architectonische ruimte wordt door de huidige eigenaar als zomerverblijf gebruikt maar ook soms verhuurd, bijvoorbeeld als vergaderruimte.

Verdieping
De verdieping boven het woongedeelte bestaat uit drie slaapkamers, een tweede toilet en een tweede badkamer. Een speciale isolerende en brandvertragende zwevende vloerconstructie zorgt ervoor dat geluidsoverdracht minimaal is.

Tuin
Door drie dubbele tuindeuren is het grote terras in de achtertuin bereikbaar en staat u in een groene oase. In de boomgaard staan allerlei fruitbomen, zoals kersen, appel, peer en pruim. De afmetingen van het grote perceel zijn globaal 33 x 60 meter. Bij de inrichting ervan is bewust gekozen voor het behouden en onderhouden van enkele grote bomen en een bij de voormalige boerderij passende stijl en planten keuze. De tuin ligt fijn op het zuiden. Op warme dagen zit u heerlijk onder de grote bomen of dommelt u weg in een zachtjes schommelde hangmat.

Dromen
Het huis biedt mogelijkheden tot het realiseren van de mooiste dromen! Uitbreiding van de slaapverdieping kan redelijk eenvoudig door de open zolder, of een gedeelte ervan, tot slaapkamer(s) te verbouwen. Deze grote open zolder is nu zichtbaar vanuit de tuinkamer en bereikbaar vanaf de overloop. Hier kan ook een open bibliotheek worden gebouwd of een sauna of zelfs een inpandig zwembad! Commercieel gezien biedt de boerderij vele mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een B&B of Airbnb. De tuinkamer is geschikt voor werk aan huis, zoals een praktijk, een yogaruimte, fysiotherapie, een Pilatusstudio, kinderopvang en dergelijke. Bekijk de site www.onsjan.nl voor een impressie. De tuin biedt mogelijkheden voor het bouwen van een garage of carport. Tot 30 m² mag dit vergunning-vrij. De boomgaard is een logische plek voor een schitterend tuinhuis of atelier. En, indien wenselijk, is er veel ruimte voor het neerzetten van een zogenaamde mantelzorgwoning.


In het kort:
• Woonboerderij met veel luxe en comfort
• Grote tuinkamer met openslaande deuren naar boomgaard
• Biedt ook commercieel gezien veel mogelijkheden
• Praktische gesitueerd vlakbij snelwegen
• Op fiets afstand van Loonse en Drunense Duinen

Film
Bekijk tevens de bijgevoegde plattegronden en de film op onze site www.knepflevandermee.nl .

Bezichtiging:
U kunt de sfeer van een woning het best ervaren door zelf een kijkje in het pand te nemen, door de ruimte daadwerkelijk te beleven en op u in te laten werken. Dat geeft het meest objectieve beeld voor u om een woning te leren kennen. Wij nemen er graag samen met u de tijd voor! Bel of mail ons om een afspraak te maken. Telefoon: 0416-343711 of e-mail: info@knepflevandermee.nl

De gebruiksoppervlakte (GBO) hebben wij berekend volgens de norm NEN 2580, zoals onder meer toegepast bij de Basisregistratie gebouwen.

Aanvaarding
In overleg.

Waarborgsom/bankgarantie
Behoudens nadere afspraken zal in de koopakte worden opgenomen dat koper binnen 6 weken na het totstandkomen van de overeenkomst bij de notaris een waarborgsom stort of een bankgarantie afgeeft ter grootte van 10% van de koopsom.U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]